Belangrijke tips voor het kopen van een horeca friteuse

Op het ogenblik dat je ervoor kiest om te beginnen met een horecazaak spreekt het voor zich dat je over zal moeten gaan tot het aanschaffen van heel wat verschillende toestellen. Eén van deze toestellen is een speciale horeca friteuse. Het betreft hier uiteraard geen gewone friteuse. In vergelijking met de friteuse die je thuis gebruikt spreekt het namelijk voor zich dat een horeca exemplaar niet alleen groter moet zijn, daarnaast moet ze ook langdurig gebruik aankunnen. Daar waar een friteuse thuis misschien slechts enkele keren (of één keer) per week wordt aangezet geldt dat natuurlijk niet voor een exemplaar in de horeca. Ben jij ook van plan om een nieuwe horeca friteuse te kopen, maar wil je er zeker van zijn dat je geen miskoop doet? Hou dan zeker even rekening met de onderstaande informatie!

1.) Welk soort horeca friteuse is voor jou het meest geschikt?

In eerste instantie spreekt het voor zich dat het soort horeca friteuse welke je gaat aanschaffen afhankelijk is van het soort horecazaak welke je uitbaat. Frituur je bijvoorbeeld best regelmatig, maar moet ze niet de hele dag door aan blijven staan? In dat geval zal je wellicht voldoende hebben aan een horeca friteuse op 230 volt. Dergelijke apparaten beschikken doorgaans over bakken met een capaciteit van 5 of 9 liter. Bovendien is het zo dat er exemplaren bestaan die zijn voorzien van één en twee bakken. Kan ook jij in jouw zaak gebruikmaken van een horeca friteuse op 230 volt? In dat geval kan je nog rekenen op een bijkomend voordeel. Zo hoef je namelijk geen aparte krachtstroomgroep te voorzien.

 2.) Keuze tussen een tafelmodel en een uitvoering met kast

Tijdens het uitzoeken van de beste horeca friteuse voor in jouw zaak is het eveneens belangrijk om voor jezelf uit te maken voor welk type exemplaar je nu precies moet kiezen. Op dit vlak wordt er een onderscheid gemaakt tussen twee verschillende mogelijkheden, namelijk:

  1. Een tafelmodel horeca friteuse;
  2. Een horeca friteuse welke beschikt over een eigen kast;

Voor welke van deze verschillende exemplaren jij uiteindelijk zal kiezen is natuurlijk altijd afhankelijk van je zaak evenals hoe je er precies gebruik van gaat maken. Let wel, op het ogenblik dat je kiest voor een horeca friteuse met kast is het steeds belangrijk om er rekening mee te houden dat hier een aanzienlijk hoger prijskaartje aan zal verbonden zijn.

3.) Kies voor een echt kwalitatieve horeca friteuse

Een horeca friteuse is niet meteen iets waar je op zal willen besparen, integendeel. Het spreekt namelijk voor zich dat je altijd zeker zal willen zijn van een echt goed functionerend toestel welke bovendien ook nog eens over een optimale veiligheid beschikt. Het is dan ook in de praktijk steeds interessanter om één keer net wat meer te investeren in een echt kwalitatieve horeca friteuse dan verschillende keren een minderwaardig model aan te moeten kopen. Zeker over de middellange tot lange termijn zal je op dit vlak ongetwijfeld kunnen rekenen op een veel aanzienlijk financieel voordeel.

Een friteuse voor in de horeca schaf je natuurlijk aan op www.horecarama.nl.