Over Zanders Cooking
We zijn liefhebbers van het creëren van een kookbeleving en het maken van een herinnering.
We zijn liefhebbers van het creëren van een kookbeleving en het maken van een herinnering.
Wie wat en waar
Zander is geboren in het voormalig Joegoslavië waar hij al heel vroeg leerde koken met beperkte middelen. Kruiden in overvloed maar voedsel was vaak schaars en daarom ging hij met zijn vader op pad om de ingrediënten te halen. Deze leerde hij door zijn oma zo te bereiden dat het eten dat er was zodanig lekker was men vaak voldaan van tafel ging. Een beleving noemde ze het en Zander ging al snel voor grotere groepen koken.
Zo kwam hij op 16 jarige leeftijd in aanraking met een chefkok die zijn passie deelde en hem de kans gaf in het restaurant te gaan werken. Na 10jaar daar te hebben gewerkt en de mensen laaien enthousiast waren, raakte Sander vervreemd van zijn thuissituatie en besloot te vluchten naar Nederland. Hier heeft hij al snel de draad opgepakt en leerde westerse gerechten te maken. gerechten met minder kruiden maar met verse producten. Ongelooflijke creaties die juist onder toeziend oog van vele chefkoks aanzien creëerde.
Hij besloot om zelfstandig te gaan beginnen in het bestaande restaurant met een uitbreiding van kookcursussen en en kooklessen. De combinatie van de mensen het vak leren en klanten blij te maken met heerlijk eten en drinken is mijn allergrootste passie.
hoe alles op zijn plek viel
Het restaurant bestaat inmiddels 5 jaar en is ene begrip in Utrecht. Elke dag lekker eten maken, dat is Zanders motto. Een schaarse lach en een geconcentreerde blik is wat hem zo kenmerkt.
Lekker eten maken. mensen moeten genieten.
Kort maar krachtig en dat is hoe het eten ook is.
Kom snel langs en geniet.
jaar ervaring
koks
gerechten gemaakt
verschillende gerechten per week
Wijnen